Druhů peří, které se používá do péřových přikrývek, je hned několik. Nejznámějšími jsou husí a kachní peří. Tyto dva druhy byly historicky velmi dobře dostupné a současně s velmi dobrými vlastnostmi. Nicméně i zde jsou rozdíly, které naše babičky či spíše prababičky nevnímaly a tím je zápach kachního peří po té co se zahřeje. Z tohoto důvodu naše firma vyrábí výrobky pouze z husího peří, tak aby byl zákazník vždy na 100 % spokojen.
Další výbornou avšak velmi drahou a luxusní variantou je peří kajčí, toto peří je velmi složité získat. Kajky se nechovají na maso, žijí ve volné přírodě, jejich peří se tedy získává sběrem prachových chomáčků přímo z hnízd. Kajka totiž to nejlepší a nejvzácnější, tedy prachové peří vytrhává pod svá vejce, aby byla izolována a mohla se vylíhnout.
Kvalita péřové náplně
Jak jsme si již řekli, nejlepší tepelně-izolační vlastnosti má prachové peří. Toto peří vytváří velké vzduchové prostory, ve kterých neproudí volně vzduch, a tím umožňují výbornou izolaci. Přikrývky z toho druhu peří jsou velmi lehké a přitom velmi "teplé". Je to jednoznačně to nejlepší co lze zákazníkovi nabídnout. Takto kvalitní peří doporučuji kombinovat pouze s proševem KAZETA.
Všechny ostatní péřové náplně jsou kombinací prachového peří a draného peří. Čím více klesá objem prachového peří, tím více klesají tepelně-izolační vlastnosti přikrývek a tento nedostatek je nahrazován zvyšující se hmotností.